Followers

Monday, March 24, 2014

doll skin foundation by sendayu tinggi

bismillah, 



.

.

.



.

.





taraaaaa, 
with doll skin foundation by sendayu tinggi.

CODE : SO SWEET


dealing method : bank-in and postage service only
contact method/details : should you hav any enquiries pls sms /whatsApp 012-4033922


General T&Cs :
1) 1st pay 1st get basis.
2) prices shown do not include postage fees
3) items will be wrapped properly before post out.
4) items will only be posted out after FULL payment is received.
5) tracking number will be provided
6) I do not hold responsibility or liable for any loss or damage occurs during delivery.
7) all items are AUTHENTIC


price : RM28.00 not including postage (bought at RM38.00)
postage fee : RM10.00
total : RM38.00
age of item : 2 weeks
reason for sale : prefer other skin range. 



:)

Friday, February 14, 2014

Collagen Catalyst with Argan


bismillah ;

mana nak dapat collagen murah macam ni? ada ekstrak #argan lagi kalau bukan dengan Catalyst?

RATUSAN tahun dahulu, bangsawan Rom membongkar rahsia kejelitaan semula jadi dengan minyak Argan, ‘Cecair emas Maghribi’ yang merawat pelbagai masalah kulit, rambut dan kuku. Minyak Argan diperah dari biji buah Argan (Argania spinosa) dan hanya tumbuh di selatan Maghribi, justeru dikatakan salah satu minyak paling unik di dunia. Kini, keunggulan minyak argan menjadikannya salah satu bahan utama produk kecantikan eksklusif antarabangsa.

Satu-satunya produk minyak argan organik di Malaysia, terdapat dalam Collagen Catalyst mendapat sambutan hangat kerana sesuai diguna semua golongan termasuk kulit sensitif. Collagen Catalyst berkesan melembutkan kulit kering, mengurangkan kedutan, garis halus dan lingkaran di bawah mata, memudarkan bekas parut serta merawat masalah kulit seperti enzema dan psoriasis.





RM59.90 (tidak termasuk postage)
SMS / whatsApp : 012-4033922
(Aimi)

:)

Monday, January 27, 2014

VCO Antioksida Series by Catalyst

Alhamdulillah, permulaan 2014 di warnakan lagi dengan kemunculan VCO Antioksidan baru keluaran Catalyst bagi memenuhi keperluan pasaran semasa yang semakin berkembang. Catalyst maju setapak lagi dengan menampilkan 3 lagi produk berasaskan Minyak Kelapa Dara iaitu:

1. VCO + Argan Oil
2. VCO + Apricot Pormegranate 
3. VCO + Pormegranate (delima)




Harga Setiap Satu: RM 65 sebotol
Kandungan: 60 softgel
Dos Pengambilan: 2 biji sehari

....................

VCO Certifiied Organic Argan Oil (Minyak Kelapa Dara dengan Minyak Argan Organic)




Argan mula mendapat tempat dalam proses pembuatan produk kesihatan dalaman terutama untuk antipenuaan terkini. Ia boleh diperoleh 100% asli terus daripada biji argan tanpa sebarang bahan kimia atau sebatian bahaya yang diperakui oleh pakar seluruh dunia, malah permintaan terhadapnya amat tinggi pada masa sekarang.

Antara kelebihan / khasiat minyak argan:

* Rumusan minyak argan mengandungi Vitamin E yang sangat tinggi dan dipercayai 2 kali lebih baik daripada minyak zaitun untuk membantu membangun dan mengekalkan fungsi saraf dan sistem otot.
* mengandungi 80% asid lemak mono dan poli tak tepu yang memberi kesan baik kepada reumatik dan penyakit kardiovaskular.

Gabungan kelebihan Minyak Kelapa Dara dan Minyak Argan amat:
* membantu dalam meneutralkan radikal bebas,
* melindungi tisu perantara, membantu merangsang oksigen dalam badan,
* meningkatkan keupayaan otak,
* membantu mengawal tahap kolesterol dalam darah,
* hati dan pencernaan.

Atau dalam kata lain, kesan terhadap pengambilannya lebih baik lagi dengan tambahan khasiat2 baru ini.

......................


VCO with Apricot Kernel Oil (Minyak Kelapa Dara dengan Minyak Isirung Aprikot)


Ramai yang tidak sedar minyak kelapa dara dengan minyak isirung aprikot kaya dengan asid lemak seperti oleic dan linoleic serta tinggi kandungan Vitamin A.

Minyak Isirung Aprikot mengandungi antiseptik dan antibakteria yang baik untuk membantu merawat luka, kulit kering, radang pada kulit seperti dermatitis dan ekzema.

Buah aprikot kaya dengan beta carotene (sejenis antipengoksida) dalam Vitamin A dan rendah kalori. Kajian menunjukkan, pemakanan yang kaya dengan bahan ini mampu menghindarkan penyakit barah.

VCO dengan Minyak Isirung Aprikot (atau lebih mudah dipanggil VCO Aprikot) sesuai diambil untuk merawat:

* darah tinggi
* pembersihan usus
* kesakitan sendi tulang
* memperbaiki fungsi buah pinggang
* memudahkan penurunan berat badan
* mengurangkan kedutan
* melembapkan kulit
* mengurangkan parut
* membuang sel kulit mati bagi mencerah dan meremajakan kulit
* melembapkan rambut dan kulit kepala

VCO aprikot juga elok untuk wanita yang baru putus haid kerana aprikot mengandungi boron yang membantu merangsang pengeluaran hormon seks estrogen.

Pengambilan yang berterusan mampu menjaga sistem jantung menerusi garam galian kalsium daripada aprikot, zat besi untuk menghindarkan keletihan dan salika untuk menjamin kesihatan kulit, kuku dan rambut.

....................


 VCO with Pormegranate Seed Oil ( Minyak Kelapa Dara dengan Minyak Biji Delima)


Minyak kelapa Dara dengan Minyak Biji Delima (atau lebih mudah dipanggil VCO Delima), dihasilkan secara "cold pressed" dari biji delima yang penuh dengan khasiat antioksida. Antioksida amat penting dalam menentang radikal bebas dan melawan serangan barah.

Hanya 7 titisan minyak biji delima menyamai khasiat 1 sudu kecil pati delima. Buah delima juga kaya dengan Vitamin C dan A dan potassium untuk agen antipenuaan kulit. Kajian penyelidikan terbaru mendapati minyak biji delima mampu memusnahkan sel barah dan mempertahankan sel sedia ada selain bersifat antimikrobal dan antiradang.

VCO dengan Minyak Biji Delima sesuai diambil untuk merawat:

* menstabilkan paras gula dalam darah
* menstabilkan tekanan darah
* mengawal paras kolesterol
* merawat masalah cacing dalam badan
* mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular
* masalah jantung
* ekzema
* kulit kering bersisik
* kesan matahari
* radang kulit

Delima merupakan salah satu makanan sunnah yang di perhebat lagi khasiatnya dengan gabungan Minyak Kelapa Dara Catalyst.

..............................





masukpaper mak nok...


order?

SMS/ WhatsApp

012-4033922


:)

6 produk baru Catalyst





Oleh Nordiana Shafiee

Jitra: Catalyst Nutraceutical (M) Sdn Bhd (Catalyst), pengeluar produk kecantikan dan kesihatan mengorak langkah dalam pasaran kosmetik dan produk kecantikan dengan menghasilkan enam produk terbaru dalam bentuk tablet atau kapsul pelbagai perisa.

Catalyst yang ditubuhkan kira-kira lima tahun lalu kini menghasilkan enam lagi produk terbaru iaitu Colla C, Enzyline, C Flexia, C Pressi, C Zyme dan VC Plus.

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Shar Effendy Mokhtar berkata, enam produk terbaru yang mula berada di pasaran sejak November lalu menggunakan ekstrak ikan dan bahan organik halal serta bertepatan dengan syariat Islam.

Menurutnya, enam produk terbaru itu didatangkan dalam bentuk tablet atau kapsul yang boleh dikunyah serta mempunyai pelbagai perisa seperti ceri, anggur dan epal berbanding produk sebelum ini dalam bentuk gel lembut dan serbuk.

Katanya, syarikat berkenaan melakukan perubahan dengan mengeluarkan produk dalam bentuk mudah kunyah yang jarang didapati dalam pasaran kerana rata-rata dihasilkan dalam bentuk serbuk.

“Sejak dipasarkan pada November lalu, produk baru ini mendapat sambutan menggalakkan terutama Colla C yang berfungsi untuk mencantikkan kulit dan berperanan menjaga kuku, gigi dan tulang, bersesuaian dengan kehendak pengguna khususnya wanita yang mementingkan kecantikan serta sentiasa inginkan sesuatu yang baru dan mampu memberikan hasil terbaik kepada diri mereka.

“Selain itu, kita juga menghasilkan produk seperti Enzyline bagi mereka yang ingin ramping atau mengempiskan perut dan sesuai diambil bersama Cur:V atau Fibre Drink yang membantu menyerap lebih cepat manakala C Flexia berfungsi mengurangkan sakit sendi dan saraf serta sesuai diambil pesakit gout.

“C Pressi pula sebagai antitekanan yang membantu mengawal kadar denyutan jantung manakala C Zyme adalah makanan tambahan bagi pengguna yang menghadapi masalah jantung dan pernah menjalani pembedahan.

PENGURUS Pemasaran Catalyst Nutraceutical (M) Sdn Bhd, Tini Suriyani Mohd Fauzi menunjukan barangan produk kesihatan dan kecantikan keluaran terbaru.


Bukan saja proses pembuatan produk dipastikan suci dan bersih, malah bahan mentah yang digunakan dalam penghasilan produk juga dipastikan bebas daripada sebarang kandungan meragukan,” katanya.

Mengenai perancangan 2014, beliau bukan saja akan memperkenalkan duta produk Catalyst, malah turut mengadakan siri jelajah bagi memperkenalkan semua produk keluaran Catalyst.

Orang ramai boleh mendapatkan produk Catalyst pada harga istimewa di Karnival Jom Heboh di perkarangan Kompleks Amanjaya di Sungai Petani, Kedah, hari ini dan esok.

Mereka yang ingin bergiat aktif bersama Catalyst boleh melayari laman web www.catalyst2u.net.

Artikel ini disiarkan pada : 2013/12/27

..................................................................................



VC Plus - Mengandungi Omega 3 dan Lutein untuk memastikan mata berfungsi dengan baik, sesuai untuk yang rabun. (RM69.90)

Colla C - Diformulasikan khas untuk pembentukan sel kulit yang baru, mengekalkan kelembutan kulit malah mengekalkan awet muda. Merangsang pembentukan kolagen untuk menguatkan gigi dan tulang. Gegadis dan ibu ibu patut cuba ini, yang lelaki pon boleh!! (RM59.90)

ENZYLINE - Mengurangkan berat badan, meningkatkan kadar metabolisma dan mengurangkan kandungan lemak dalam badan! UNtuk KuRUS la. apa lagi kan  RM119.90

C-ZYME - Mengurangkan paras kolesterol dalam badan dan menjaga jantung supaya sihat selalu. Pesakit darah tinggi dan jantung amat digalakkan mencuba! (RM89.90)

C-PRESSI - Pesakit yang mengalami kemurungan atau terlampau stress dengan hidup, CPressi supplement terbaik. Dirumus khas untuk menghilangkan stress dalam diri. (RM89.90)

C-FLEXIA - Merangsang penghasilan collagen dan proteoglycan yang membantu menjaga kesihatan tulang dan sendi. Sesuai untuk pesakit atritis dan yang selalu sakit sendi2. (RM89.90)

Nanti dah dapat detail penuh Aimi update lagi okai?

:)


Semua produk mengandungi 60 tablet. Dah boleh order
SMS / WhatsApp kee 012-4033922




Sunday, September 8, 2013

Khasiat Asli Minyak Kelapa Dara Dalam Kapsul Softgel VCO

bismillah,

Harini nak share sedikit berkenaan 1001 khasiat minyak kelapa dara yang kini boleh dinikmati dengan mudah dalam kapsul softgel VCO Catalyst . So untuk anda yang ingin mendapatkannya bolehlah baca info panang lebar ni...

Minyak Kelapa Dara yang dihasilkan daripada isi buah kelapa kini telah terbukti mampu memberikan 1001 khasiat untuk kesihatan manusia. Bukan sahaja isi buah sahaja malah daun, air, tempurung, umbut, sabut dan juga batang kelapa mempunyai pelbagai kegunaan dan kepentingan. Pokok kelapa juga ada disebut atau diperumpamakan dalam Surah Ibrahim, ayat 24 dan 25 iaitu sebagai pohon yang teguh dan banyak sekali manfaatnya kepada manusia!

Semenjak hampir 30 tahun lepas minyak kelapa hebat dilabelkan sebagai mengandungi lemak tepu yang tinggi serta boleh menyebabkan kegemukan dan risiko penyakit jantung. Namun ternyata apabila kebaikan mengatasi segala kekurangan, kini penghasilan minyak kelapa dara secara komersial semakin giat dilakukan.

Terdapat juga kajian saintifik yang membuktikan rantaian lemak kelapa adalah mudah terurai serta kandungan unik asid lauric sebagai ejen pembunuh atau pembasmi kuman, seperti apa yang dinyatakan oleh seorang professor farmakologi dan penyelidik di Universiti Michigan. Malah ada juga seorang pengkaji barat yang melabelkannya sebagai 'Miracle Of Healing'.

Khasiat Asli Minyak Kelapa Dara VCO Catalyst Untuk Kesihatan Anda


VCO Catalyst Buatan Malaysia & Keluaran Bumiputera disahkan HALAL oleh JAKIM (Malaysia) dan dikategorikan di bawah kategori makanan tambahan bukan ubat-ubatan (KKM). 
Minyak Kelapa Dara VCO Catalyst boleh diguna untuk mendapatkan tubuh yang langsing dan kulit menawan. Ini kerana kandungannya tinggi nutrisi dan dihasilkan daripada pati kelapa dara organik yang bebas kolesterol. Penggunaan yang berterusan akan mengurangkan kadar kolesterol tidak baik, low-density lipoproteins(LDL) dan meningkatkan kolesterol baik, high-density lipoproteins (HDL).

KESIHATAN DALAMAN (sebagai pemakanan tambahan)

♥ sangat bagus diamalkan untuk ibu hamil

♥ memperbaiki kandungan asid dalam rahim wanita

♥ melambatkan monopaus untuk wanita

♥ menstabilkan kitaran haid dan hormon

♥ meningkatkan kesuburan bagi lelaki dan wanita

♥ mengurangi masalah senggugut

♥ membantu sistem penghadaman dan pencernaan dalam mengoptimumkan penyerapan vitamin dan asid amino

♥ membantu menghilangkan keletihan dan badan yang selalu lesu/mengantuk

♥ meningkatkan daya tahan fizikal dan mental

♥ melindungi tubuh dari risiko kanser, penyakit jantung, tekanan darah tinggi, kolestrol berlebihan dll

♥ menguatkan gigi dan tulang, melindungi diri dari serangan osteoporosis

♥ membantu mengurangkan berat badan dan meningkatkan metabolisme

♥ membekalkan tenaga segera untuk kehidupan aktif

♥ melegakan pernafasan

♥ melawaskan pembuangan air besar dan air kecil

♥ mengurangkan keadaan mudah lapar (sangat disarankan untuk mereka yang berpuasa)

♥ memusnahkan virus, bakteria, kulat (keracunan makanan)

KEGUNAAN LUARAN (sapuan pada kulit/tempat bermasalah)

♥ menanggalkan sel2 kulit mati dan menggalakkan pertumbuhan sel2 kulit baru yang sihat

♥ mengekalkan kelembapan kulit, menjauhi kekeringan, menjadikannya lebih lembut dan anjal

♥ sangat bagus untuk masalah jerawat, memudarkan jeragat serta parut2 lama

♥ mengurangkan infeksi, kegatalan pada kulit

♥ mengatasi masalah kulit berminyak

♥ membantu mengatasi masalah sakit kulit pada kemaluan (akibat keputihan)

♥ mengurangkan kedutan halus dan kesan regangan kulit/strechmark

♥ sebagai agen pelincir dalam hubungan suami-isteri

Cara pengambilan disarankan :
  • sebagai pemakanan tambahan, ambil 2 kali sehari (1biji pagi dan 1biji malam)
  • juga boleh diambil 2 biji kapsul sekaligus (pagi sebelum sarapan atau malam sebelum tidur)
  • ia dalam bentuk kapsul lembut yg mudah ditelan
  • seeloknya diambil bersama segelas air kosong/suam
  • boleh disapu pada wajah 2 atau 3 kali seminggu sebelum tidur sebagai antioksidan yang mengurangi tanda penuaan dan meningkatkan lembapan kulit
  • sapu pada luka atau jerawat untuk membasmi kuman dan mempercepatkan proses baik pulih kulit
  • cucuk kapsul dengan lembut menggunakan jarum dan disapu pada kulit yang memerlukan.
Bagi WANITA MENGANDUNG.. sekiranya disapu dibahagian Perut akan membantu mengurangkan/menghilangkan kesan Strechmark. boleh juga disapu selepas bersalin untuk menghilangkan semua parut yang ada disamping boleh juga dijadikan sebagai minyak untuk berurut semasa dalam pantang..
Bagi KANAK-KANAK/BAYI boleh dijadikan sebagai pelembap agar kulit bayi lebih lembut dan halus.. boleh juga disapu semasa membuat urutan bayi.. Bagi kanak-kanak eczema VCO amat berkesan mengurangkan kekeringan dan kegatalan kulit.. Ianya juga dapat menghilangkan parut eczema disamping membantu merawatnya.. 



.


semua sedia maklum yang minyak kelapa dara (VCO) ni punya 1001 khasiat yang tak dapat disangkal lagi, VCO ni Aimi amalkan sejak 2 TAHUN yang lalu, 2 kapsul je sehari. spend RM39.90 sebulan untuk kesihatan badan dan kulit, murah sangat. wuhuuu. kat sini aimi nak share satu tips.






Tips foundation tahan lama.

Tips ni pernah baca dalam 1 Ruangan PAPER mengenai khasiat VCO & masa tu mereka (PAKAR) telah membuat satu tips berguna iaitu mencampurkan oil tersebut dengan Foundation. kulit bukan sahaja lebih sihat malah lebih glow.. tak percaya?? cubalah... JANGAN TUNGGU SAMPAI ESOK, sangat berpuas hati dengan kesannya..

Ada ada 2 kaedah :
  1. pakai dahulu VCO di wajah , baru sapu Foundation / bedak minerals.
  2. picit sedikit Foundation di tapak tangan dan campurkan ia dengan setitis VCO Oil, MIX then sapu pada wajah (hasilnya macam pakai BB CREAM Pun ada)- bagi mereka yang mempunyai kulit berminyak boleh dapkan dengan bedak kompak/ picitkan sedikit ataupun tuang sedikit vco kedalam botol foundation..dan goncang supaya ianya bercampur sempurna 
siap! weheeee. :p

di sini Aimi letakkan gambar-gambar mereka yang konsisten menggunakan VCO dan Collagen Catalyst dan sangat berpuas hati.















sebotol 60 kapsul untuk kegunaan sebulan....




SEMENANJUNG :

1 VCO RM46 include postage.

2 VCO RM86 include postage.

3 VCO RM126 include postage.




SABAH & SARAWAK:

1 VCO RM50 include postage.

2 VCO RM90 include postage.

3 VCO RM130 include postage.





belian borong klik sini :

http://www.aimiwellness.com/2012/11/senarai-harga-agent-catalyst_30.html








untuk meneempah :

SMS / WhatsApp Aimi di 012-4033922




-total VCO (berapa kotak)

-nama penuh

-alamat penuh

-nombor telefon



















Friday, August 30, 2013

Alhamdulillah. dulu kulit akak menggerutu, sekarang dah okay sangat sangat.

bismillahirrahmanir rahim.

dak tecik sibuk nak inteprem, hihihi.
founder : Aimi Wellness.
hahah


nak ekspress jer ni, penat dah berapa hari tidur pukul 4 pagi! umaaaaa. muka jadi tak comel dah  :'(


okay we may start naw, aimi nak cerita ada sorang akak manjew tu kan, dulu dia merengek kat aimi kulit dia menggerutu, aimi suggest vco, vitamin E dan Ambience, akak ni pun amalkan. akak ni akan selalu update keadaan kulitnye kat aimi. mula mula tu dia report keadaan kulitnya, dia cakap sedih sangat kenapa jerawat makin keluar. macam biasa aimi main peranan, hehehe. well apa pun janganlah stress sangat, istiqamah dengan apa yang aimi suggestkan, inshaaAllah.. kita usaha, apa pun hasil semua Allah yang izinkan. ingat, bukan supplement yang pulihkan keadaan kulit muka, tapi dengan izin-Nya..

napa jerawat makin keluar? 

ini healing proses, dah amik minyak kelapa dara, minyak kelapa dara nyahkan kuman dari dalam so kuman dikeluarkan melalui jerawat, depends. bergantung kepada metabolisme dalam badan seseorang. ada ja yang tak keluar jerawat, ada yang keluar. so aimi pesan kat akak tadi,

"akak jangan stress sangat, teruskan vco tu keluarkan kuman melalui jerawat / buang toksin"

berkat kesabaran akak tadi, sekarang dia dah dapat kulit yang cantik dengan izin Allah. cuba baca perbualan aimi dengannya, hehehe.




plis dun givap my dear.

:)

 nak tengok tak produk yang akak manjew tadi guna? meh rapat meh. heeeee.

'
'
'

VCO - bunuh kuman, prevent jerawat dari dalam.
RM39.90 / month.
60 capsule , shari 2 capsule.



vitamin E , Shaklee.
lembabkan kulit, pulihkan parut.
RM149 / 4 month
120 capsule, shari 1 capsule. 
jimat an? tahan 4 bulan.


Ambience, Catalyst.
RM259 Semenanjung.
tau kolagen? kalau tau, Ambience ni super duper hebat daripada collagen sebab Ambience ni 

-ada 3x stem cell yang memudahkan penyerapan, 
-ada Gluta untuk cerahkan kulit.
25 sachet.


akak ni dah jadi customer tetap aimi, habis jer order lagi, Alhamdulillah.
mahal? takpe, kat aimi semua ada, daripada harga mampu milik sampailah terlebih mampu, hehehe. aimi akan suggestkan ikut kemampuan dengan masalah yang dihadapi. sebenarnya nak collagen ada jer yang harga RM59.90. okayh.


boleh hubungi aimi untuk sebarang pertanyaan di


aimi_amiza@yahoo.com
012-4033922

barakAllah...

.

Wednesday, August 28, 2013

testimoni Tabita Skin Care daripada Aimi sendiri.

bismillah, 

maaf lama tak tak update. buzy kerja, buzy study. study sangat, haha! walaubagaimanapun, postage tetap berjalan seperti biasa, thanks kat Mak Aimi yang nak tolong buat postage, heeee. ni nak kasi testimoni skin care yang Aimi guna. Tabita Skin Care okayh. ngeee, yang bestnya kulit cantik, kulit sihat, urusan solat aimi jadi mudah. eh. kenapa pulak?

gambar di atas menunjukkan keadaan kulit aimi tanpa sebarang foundation atau baby cream. hihihi.


yelah, sebelum ni kulit Aimi sensitif / berminyak. sensitif sampai fobia skin care dan dulu Aimi takkan keluar rumah kalau tak pakai foundation, sampailah aimi jumpa dengan Tabita, fall in love, hahah. okay berbalik cerita pasal kemudahan solat, dulu, aimi kan takkan berhadapan dengan orang tanpa sebarang foundation so bila nak solat aimi kena bersihkan muka dulu sebelum berwuduk, sebab kita kena bersihkan daripada bahan yang menghalang air sampai ke muka. habis solat pakai balik foundation, ya Allah lamanya aimi take time nak solat tau, tu belum kira lagi lipat telekung. ehee tu dulu. sekarang lepas solat terus pakai tudung, tak pakai foundation apa dah. tu kalau kat tempat kerja la.


ni kulit muka zaman dulu dolu, foundation dah cair kantoi la kulit muka sebenar, wuuuu T.T

sekarang tak pakai foundation pun takper dah, barang yang aimi jual kat aimiwellness.com bukan sembarangan barang aimi nak jual, aimi pun cuba dulu sebelum jual,

'
'
'

Aimi munyer! 
mula mula dulu dengar nama Tabita aimi tak amik kesah sebab namanya yang pelik macam Nobita 
sekarang jatuh cinta.
-,-'


tabita ni buang sel kulit mati kat kulit, tahukah anda pentingnya pengelupasan kulit wajah
pengelupasan kulit wajah penting untuk membuang lapisan atas kulit mati epidermis yang sentiasa terhasil setiap minit. dianggarkan sel kulit dibina sebanyak 1 juta per minit atau 5 bilion sel setiap hari. Pengumpulan sel-sel mati ini akan menyebabkan lapisan kulit kelihatan kusam dan tidak bermaya, malah menyumbang kepada pembentukan masalah umum kulit seperti jerawat, jeragat, ‘open pores’ dan ‘blackheads’.

antara penyebab utama sel kulit ini mati adalah disebabkan oleh kecederaan kesan kuat sinar UV matahari selain daripada kecederaan fizikal mahupun bahan-bahan kimia yang menyentuh permukaan kulit. Dengan mengamalkan perawatan pengelupasan kulit yang betul mengikut kekerapan yang dicadangkan, kulit akan sentiasa kelihatan segar, bersih, anjal dan mulus serta menyeimbangkan ton warna kulit.

Ohhh, sebab tu lah kulit muka kusam err? 

btw, aimi jual tabita ni. boleh baca pasal tabita kat sini yer

boleh wasep wasep aimi untuk buat pembelian.

012-4033922.




Monday, June 17, 2013

keistimewaan Collagen Catalyst



rahsianya, 


tadaaaaaaaa....





Collagen enriched with Vitamin C- 15 Sachets / 3g each
Untuk kesan yg lebih dramatik, amalkan bersama VCO Softgel Capsule Catalyst jgk…
APA ITU COLLAGEN?
Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai :
Perekat dalam badan. Ia memberikan struktur kepada badan,
Melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkan dengan tulang badan
Collagen dalam badan kita akan mengalami penyusutan apabila umur kita semakin meningkat kebiasaannya pada tahap 20-an dan ke atas
Pengambilan supplement collagen perlu diambil dari segi pengambilan makanan yang terdiri dari sumber collagen/supplemen tambahan(catalyst collagen)
KESAN-KESAN PENYUSUTAN KADAR COLLAGEN:
kulit mula hilang keanjalan semulajadi&tanda2 awal kedutan mula jelas kelihatan
menganggu bahagian badan lain terutamanya dalam penjanaan semula tisu2 lembut
kesukaran pengangkutan toksin dari sel ke sistem limfa
menghalang pergerakan nutrisi dan hidrasi
KELEBIHAN dan KESAN Pengambilan Catalyst Collagen?
Mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan
Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit
Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit
Mengatasi masalah kulit kusam,berminyak, kering dan berkedut
Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap&mudah patah
Menyubur dan menyihatkan rambut agar kelihatan hebat dan berkilau
Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima
Menghilangkan parut-parut lama dan kesan jerawat
Mengurangkan selulit dan memastikan kulit sentiasa cantik
Minda lebih cergas dan pergerakan tubuh menjadi lebih lancar
Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga
harga
RM59.90 (SEM)
RM65.90 (S&S)
how to order :
0124033922 Call/SMS/WhatsApp
to Aimi Ai

klik link di bawah untuk :
---> BELI BORONG
---> PENDAFTARAN AHLI

:)

Monday, June 10, 2013

Tinggalkan panadol, dapatkan Nutriferon sekarang!

bismillah ;

Kawan-kawan sedia maklum dengan "paracetamol" atau lebih popular dengan nama "panadol" atau "ubat KK"..

Tahukah anda bahaya paracetamol
Dalam satu kajian yang dijalankan oleh para profesor di Universiti Kaherah, ubat paracetamol dikatakan sebagai ubat yang paling selamat digunakan, berbanding ubat-ubatan lain di pasaran. Walaupun ia dikatakan ubat yang paling selamat, namun paracetamol tetap mempunyai kesan sampingan, lebih-lebih lagi kalau ianya diambil dalam jumlah dos yang tinggi dan tanpa kawalan. Jadi, kalaulah ubat yang paling selamat pun tetap mempunyai kesan sampingan, apatah lagi ubat-ubatan yang lain. Oleh itu, elakkan dari mengambil sebarang ubat tanpa ada preskipsi yang sah daripada doktor anda.

Antara kesan-kesan sampingan akibat dari pengambilan jangka masa panjang ubat paracetamol ialah:

1) Hepatotoxicity (rosak hati) : Sekiranya orang dewasa mengambil paracetamol sebanyak 10 g atau lebih dalam sehari, atau 5 g atau lebih sekiranya diambil oleh kanak-kanak, ia boleh merosakkan hati dan boleh membawa maut. Mereka ini memerlukan rawatan N-acetylcysteine (NAC) dengan secepat mungkin. Manakala pengambilan setiap hari paracetamol dan juga secara berpanjangan pula walaupun hanya 4 g sehari sudah boleh menyebabkan toxicity dan juga maut.

Paracetamol juga tidak boleh diberikan kepada mereka yang mempunyai penyakit hati (liver failure). Perlu diingatkan juga bahawa jangan sekali-kali memberikan paracetamol kepada mereka meminum arak ataupun mengambil ubat phenobarbitol. Kedua-duanya ialah HME inducer, dan akan menyebabkan kesan buruk kepada hati akan berganda kemudian akan menyebabkan kegagalan hati untuk berfungsi.

2) Nefrotoxicity (rosak buah pinggang). Phenacetin iaitu struktur asal paracetamol boleh mengakibatkan penyakit fatal chronic interstitial nefritis.

3) Methemoglobin dan haemolytic anaemia boleh terjadi kepada individu yang mempunyai penyakit G6PD deficiency.

4) Allergic (pada sebahagian individu).

----------------------

Tinggalkan paracetamol sekarang! Tingkatkan Sistem Imun Anda dengan NUTRIFERON SHAKLEE.




Sistem imun adalah seperti tentera badan kita, yang melawan jangkitan dan penyakit-penyakit yang mengancam kesihatan dan kecergasan badan. Tanpa pertahanan ini, virus, bakteria, parasit, toksin, dan lain-lain patogen berbahaya akan menyerang badan kita, menjadikan badan kita lemah dan sakit. Tingkatkan Sistem Imun Anda dengan NUTRIFERON SHAKLEE.

Sistem imun adalah sangat kompleks dan canggih. Ia mengesan pelbagai jenis patogen berbahaya dan membezakannya daripada sel-sel dan tisu-tisu yang sihat.

Badan kita ni dicipta dengan begitu canggih sekali. Bermula dari pertahanan pertama – KULIT.  Tanpa lapisan perlindungan kulit, badan kita bukan saja akan hancur, tetapi terdedah kepada toksin dan lain-lain. Kulit bertindak sebagai penghalang fizikal dan juga menyediakan halangan kimia kerana kulit menghasilkan sebum anti bakteria. Penghasilan sebum ini akan segera membunuh spora dan bakteria yang hinggap pada kulit.


Hidung, mulut, dan mata adalah ‘jalan masuk utama’ kuman dalam badan kita, jadi ia  juga menyediakan sistem pertahanan.

Antara sistem pertahanan semulajadi badan:

Hidung – mukus hidung mengandungi enzim yang dikenali sebagai lysozyme yang memecahkan dinding sel bakteria.
Mulut – air liur mengandungi bahan anti bakteria.
Secara ringkasnya, badan kita dijaga oleh SISTEM IMUNITI – menahan serangan kuman, bakteria, mikrob, parasit, patogen dan toksin!

Sistem imun terdiri daripada thymus, limpa, sistem limfa, sumsum tulang, sel-sel darah putih, antibodi, dan hormon. Setiap komponen berfungsi dengan cara yang tersendiri untuk melawan penyakit dan jangkitan supaya kita sentiasa sihat.

Sistem imun kita bekerja setiap hari, 24 jam tanpa henti… dan adakalanya ia breakdown.. apakah yang boleh menyebabkan sistem imun kita tergaggu? Biasa kan orang kata “Musim hujan panas sekarang ni ramai orang demam..” Ya, perubahan cuaca dan iklim boleh memberi kesan kepada sistem imun. Begitu juga dengan faktor psikologi seperti stress.. apa lagi kalau makan benda2 merapu.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang sistem imun dan kesannya pada badan, penyelidik Shaklee menjalankan kajian di Jabatan Mikrobiologi dan Imunologi, Weil Medical College, di Cornell University of Pediatrics.

Kajian ini mempunyai dua matlamat. Yang pertama adalah untuk membangun dan mengesahkan cara baru untuk meneroka biologi virus dan fungsi imun dalam paru-paru manusia. Matlamat kedua adalah untuk menilai kesan campuran botani yang unik terhadap sistem imun.

Hasilnya mendapati campuran botani terpilih meningkatkan interferon dalam tubuh untuk melawan penyakit tatkala tubuh kita sedang lemah. Maka lahirlah Nutriferon.

sumber

Nutriferon penggalak imunisasi (immune booster) ciptaan pakar imun, Dr Kojima dari Jepun. Sangat digalakkan diambil oleh mereka yang punya masalah ANTIBODI yang LEMAH, SENANG SAKIT dan sakit yang lambat recover.

Siapakah yang perlu ambil Nutriferon?

1. Mereka yang sering sakit, selsema, demam.

2. Ibu yang menyusukan anaknya yg mana anaknya demam atau sakit yg berpanjangan.

3. Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.

4. Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.

5. Mereka yang sering stress.

6. Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.

7. Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.

8. Mereka yang ada mempunyai allergi dan eczema.

Bagaimana Nutriferon bertindak?

NutriFeron MENINGKATKAN INTERFERON semulajadi badan dan sekaligus MENGUATKAN TINDAK BALAS IMUN badan. Anda kini dah tak perlu ubat2 yang banyak lagi!

Pemakanan tambahan NutriFeron ™ yang direka untuk diambil setiap hari dan merupakan adunan empat ramuan botani ini, apabila digabungkan bersama, untuk membolehkan tubuh secara semulajadi meningkatkan pengeluaran interferon tanpa menambah tekanan kepada badan *:

Ekstrak biji labu (Cucurbita moschata), yang telah didapati dapat mendorong pengeluaran interferon;
Biji Plantago (Plantage asiatica) yang mengandungi bahan kimia yang dipanggil polisakarida yang diguna untuk merangsang sistem imun;
Bunga Safflower (Carthamus tinctorius) polisakarida, yang telah dikenalpasti  dapat mendorong pembangunan makrofaj, sejenis sel darah putih;
Kuntuman bunga Japanese Honeysuckle (Lonicera japonica) yang digunakan dalam perubatan Asia.


6 SEBAB MENGAPA NUTRIFERON PILIHAN SAYA DAN ANDA?

1. Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia-Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron.

2. Meningkatkan paras interferon secara semulajadi*-Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.*

3. Diformulasi oleh individu yang menemui Interferon-Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo.

4. Rumusan Berpaten Yang Eksklusif-NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee.Ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.


5. 40 tahun kajian- setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, Dr. Yasuhiko Kojima telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan.Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.

6. Sejak NutriFeron ™ telah dibangunkan, beberapa kajian klinikal manusia telah mendokumenkan keberkesanan makanan tambahan ini. Kajian ini, yang telah disiarkan dalam jurnal perubatan, seperti Journal Gastroenterology, Clinical Pharmacology and Therapy, dan Journal of Alternative and Complimentary Medicine,, mengetengahkan pelbagai faedah yang berkaitan dengan NutriFeron ™.

Hubungi Aimi sekarang untuk konsultansi percuma! :)
I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
♥ FB Aimi Ai
♥ ID No. 889289
♥ SMS/WhatsApp : 012-4033922
♥ Email : aimimemi@gmail.com
♥ Fanpage : Aimi Wellness

:)

4 sebab pentingnya sarapan!


bismillah ;

ramai yang skip breakfast kan? kebanyakannya sebab bangun lewat, takut lambat pegi kelas, kerja dsb. Aimi pun macam tu.. pengalaman study sampai lewat malam. bangun pun dah kelam kabut sang karibut tapi Aimi biasanya beli roti siap-siap. Aimi tak suka skip breakfast. nanti sakit perut, rasa lapar dalam kelas sampai tak bolih nak fikir apa-apa. cuma fikir lapar rather than what my lecturer mengajar, hahah. #OhMyEnglish !

tats why pentingnya breakfast, pelish jangan skip okay.
bolih baca kat bawah kenapa pentingnya sarapan pagi ni...

Cinta pada sarapan
:p



1. Sarapan dapat memenuhi nutrisi yang diperlukan.
Menunda sarapan membuat anda sulit memperoleh nutrisi dan vitamin yang direkomendasikan. Menu sarapan seperti sereal dengan susu atau yogurt rendah lemak plus granula akan memberi cukup kalsium dan serat.

2. Sarapan boleh menurunkan berat badan.
Ketika Anda beraktiviti dengan perut kosong, tubuh akan membakar kalori secara lambat. Menurut ahli nutrisi penulis buku The F-Factor Diet Tanya Zuckerbrot, R.D., sarapan pagi setelah perut kosong semalaman dapat meningkatkan metabolisme, ini bererti pembakaran kalori sepanjang hari menjadi lebih efisien. Namun Zuckerbrot menekankan bahawa kunci dari semuanya adalah jenis makanan yang anda ambil. Makanan dengan kandungan karbohidrat sederhana seperti donat akan membuat glukosa melonjak, kemudian turun secara drastik. Ini juga menyebabkan Anda merasa lapar pada jam 11-an. Cara yang lebih baik adalah mengambil makanan jenis berkarbohidrat kompleks seperti oatmeal atau roti gandum murni. Makanan dengan kadar serat tinggi dan rendah gula akan dicerna dengan lambat, sehingga menyediakan energi yang konstan dan membuat anda tidak cepat lapar.

3. Sarapan tingkatkan kemampuan otak.
Riset para ahli dari Universitas Swansea Wales membuktikan bahawa pelajar yang selalu sarapan mencatat rata-rata skor 22% lebih tinggi berbanding mereka yang tidak sarapan. Ketika anda bangun pagi, sebahagian besar energi - dalam bentuk glukosa dan glikogen - telah habis digunakan oleh aktiviti sehari sebelumnya. Menurut para ahli, glukosa adalah satu-satunya bahan bakar yang diperlukan otak. Tanpa glukosa yang cukup, Anda merasa lelah dan melayang-layang

4. Perlindungan terhadap sakit jantung.
Riset menunjukkan, wanita sihat yang melewatkan sarapan selama dua jam memiliki kadar kolesterol buruk LDL lebih tinggi berbanding mereka yang bersarapan semangkuk sereal plus susu di pagi hari. Zuckerbrot menjelaskan, serat dapat mengikat kolesterol dan mempercepat eksresinya sebelum mencapai pembuluh arteri. Oleh sebab itu pula, penelitian 10 tahun yang dilakukan Harvard Nurses Health menyimpulkan bahwa pengambilan serat tinggi berkaitan dengan penurunan risiko penyakit jantung hingga mencapai 50%.

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Tips sarapan sihat :

- Sarapan sebaiknya mengandungi sekurang-kurangnya 5 gram serat, satu hidangan kalsium (setara dengan segelas susu atau yogurt) plus protein dan lemak. Elakkan pengambilan gula hingga 6 gram (satu sendok setara 4 gram).

- Jika tak ada waktu sarapan di rumah, Anda boleh membawa roti isi dan susu untuk dinikmati semasa perjalanan atau pun setelah sampai di tempat kerja.

- Telur dadar bahan makanan yang relatif praktis dan mudah disajikan. Kandungan nutrisi dalam telur iaitu vitamin A, B2, B6, B12, zat besi, kalium, kalsium, dan zat lain, sangat diperlukan tubuh kita.

- Untuk mempelbagaikan sarapan, kita boleh mengambil buah kesukaan untuk keperluan vitamin bagi tubuh. Jika ada waktu di malam hari, blenderlah buah dicampur yogurt atau susu dan simpanlah di peti ais untuk diambil pagi harinya.

- Bila Anda selalu tidak merasa lapar saat pagi hari, Zuckerbrot menyarankan agar Anda menghentikan makan setelah pukul 8 malam hari. Dalam dua atau tiga jam ke depan, jam biologis nafsu makan anda akan berubah. Setiap bangun pagi hari, anda akan merasa lapar. (kompascom)

Learn to lov breakfast pwish..
:)



Hubungi Aimi sekarang untuk konsultansi percuma! :)
I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
♥ FB Aimi Ai
♥ ID No. 889289
♥ SMS/WhatsApp : 012-4033922
♥ Email : aimimemi@gmail.com
♥ Fanpage : Aimi Wellness

:)

Sunday, June 9, 2013

ubat resdung berasaskan bahan semulajadi



bismillah ;



Tahu kah anda tentang sinusitis? ataupun pendeknya dikenali sebagai sinus. Hehehe..

Penyakit sinusitis di kalangan masyarakat setempat, ia lebih popular sebagai resdung dan sangat biasa terjadi di kalangan rakyat negara ini.

Amaran! 
Anda tidak digalakkan mencuba vitamin ini jika anda ingin terus membiarkan penyakit resdung anda bertambah kepada tahap yang serius...

Sedikit maklumat mengenai sinus/resdung , jom baca :


Gejala yang biasa dihidapi oleh pesakit sinus/resdung:
* Hidung tersumbat
* Lendir daripada hidung dan tekak
* Muka berasa sakit dan berat terutamanya pada bahagian antara mata
* Sakit tekak berpanjangan dan berulang-ulang
* Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan akibat gejala di atas
* Gejala alahan hidung seperti bersin, gatal hidung dan sebagainya.


Punca gejala sinus/ resdung:
* Susunan tulang dalaman hidung yang sempit
* Hidung bengkok
* Mandi dan terjun di dalam air yang kotor
* Jangkitan gigi atas
* Ketumbuhan di dalam hidung
* Objek dimasukkan ke dalam hidung, contohnya putik kapas, maik dan kertas
* Tisu belakang hidung yang bengkak terutamanya kanak-kanak.

SUMBER  :  Artikel Penuh: http://utusan.com.my

Bagi yang tidak menggemari rawatan resdung yang menggunakan asap-asap tu boleh lah memilih cara moden sikit iaitu makan vitamin..


2) B complex - Membantu dalam fungsi sistem pertahanan tubuh dan saraf serta vitamin anti stress dan menstabilkan hormon. Bertindak sebagai penenang dan penstabil hormon. Vitamin B6 dalam bcomplex penting untuk pemuliharaan selaput lendir (mengelakkannya dari mengganggu ruang pernafasan)

3) Alfalfa - membantu mengurangkan keradangan dan gatal-gatal  (alfalfa tidak boleh diambil oleh mereka yang menghidap SLE iaitu penyakit antibodi berlebihan dalam badan)... Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri. Ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutamana akibat dari eczema, resdung (sinus), alergi (allergy) dan gegata (hives).

Exra bajet boleh tambah NUTRIFERON.
Nutriferon penggalak imunisasi (immune booster) ciptaan pakar imun, Dr Kojima dari Jepun. Sangat digalakkan diambil oleh mereka yang punya masalah ANTIBODI yang LEMAH, SENANG SAKIT dan sakit yang lambat recover.
inilah rupanya Nutriferon by Shaklee


Gabungan semua vitamin-vitamin di atas membantu dalam mencegah resdung/alahan/asma jika di ambil secara istiqamah. Kehidupan anda pasti akan berubah tanpa perlu hadapi situasi bersin yang berlarutan setiap hari yang mungkin boleh membahayakan nyawa sendiri jika tidak dirawat segera. Untuk mendapatkan produk2 ini, boleh


Hubungi Aimi sekarang untuk konsultansi percuma! :)
I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
♥ FB Aimi Ai
♥ ID No. 889289
♥ SMS/WhatsApp : 012-4033922
♥ Email : aimimemi@gmail.com
♥ Fanpage : Aimi Wellness

:)


Wednesday, June 5, 2013

10 sebab kenapa ESP Shaklee jadi igauan Wanita

bismillah ;

hi wanita-wanita cantik sekalian.
Anda perlu tahu 10 sebab kenapa ESP Shaklee mendapat permintaan tinggi 
di Aimi Wellness..! jangan lepaskan peluang keemasan untuk memiliki kulit cantik dan kesihatan yang baik...

1. sebab belum tentu protein daripada pengambilan makanan harian kita cukup seperti yang diperlukan oleh setiap badan orang! sedangkan protein amat penting untuk badan kita...! :)

2. sebab ESP non-GMO (non genetically modified organism)
satu-satunya produk yang secara biologi, lengkap dengan semua 9 asid amino penting yang tidak dihasilkan oleh badan. diiktiraf seluruh dunia, telah menjalani ujiian klinikal dan semestinya ada kelulusan KKM.

3. sangat bagus untuk 
- ibu hamil (perkembangan janin)
- ibu menyusu (milkbooster , banyakkan susu)
- juga sesuai untuk seisi keluarga

4. ESP daripada protein kacang soya yang ada kandungan protein 
- 2x ganda daripada daging, 
- 4x ganda daripada telur, 
- 12x ganda daripada susu! 
serta rendah lemak... :)

5. mampu mengurangkan paras kolestrol, cegah osteoporosis dan penyakit jantung kerana kacang soya adalah tumbuhan yang kaya dengan isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita...

6. memulihkan fungsi prostat dan ovari 
- genisten dalam kacang soya telah terbukti mampu menghalang pertumbuhan sel kanser dan memusnahkan radikal bebas sebelum ia bertukar menjadi kanser!

7. merawat masalah berikut :
- memulihkan pigmentasi
- lambatka proses uban
- memulihkan rambut gugur , masalah kebotakan
- merawat masalah eczema
- hilangkan parut jerawat
- malah terbukti menggebukan kulit

8. membekalkan tenaga, atasi kelesuan
- sentiasa cergas lbih-lebih lagi semasa hamil dan berpantang

9. sesuai untuk ibu bersalin normal @ CZER

10. cepat kenyang
- sesuai untuk yang nak berdiet. malah anda tampil slim dengan ESP!


,

mereka yang berpuas hati dengan ESP Shaklee



Tahukah anda?


Asasnya, tubuh badan kita ini terbina daripada protein. Sel tubuh kita terbina daripada protein. Namun, pelbagai proses yang dilalui oleh tubuh kita menyebabkan protein termusnah, menjadi tua, rosak dan sebagainya. Justeru, kita perlukan protein baru untuk mengganti protein yang hilang tadi.

Sel kulit berganti setiap 21 hari. Selepas 21 hari, ia akan digantikan dengan sel baru, which is, sekiranya kita memberikan tubuh kita ‘makanan asas’ yang sihat, maka sel yang terhasil itu pastilah sihat juga. (Sebab tu dalam bidang kecantikan, kerap ditekankan proses scrubbing untuk menghasilkan kulit yang cantik. Sebenarnya, apa yang dilakukan ialah membuang sel2 lama yang telah rosak dan mati, dan membenarkan sel2 baru untuk hidup dan bernafas menggantikan sel2 lama tadi).

Protein boleh diperolehi daripada ayam, ikan, daging, kekacang..Namun hakikatnya, pengendalian sumber makanan berunsurkan protein tadi (memasak) pada suhu yang tinggi telah memusnahkan protein yang terkandung di dalamnya. Maka, pengambilan supplemen protein yang berkualiti adalah penting untuk membantu anda mendapat khasiat protein yang optimum. Dan khasiat itu terkandung dalam ESP Shaklee!



Tahukah anda?

ESP boleh dijadikan masker...
banyaknya kegunaan ESP... weeee~




Jom cuba ESP Shaklee! Sekarang! :)

Hubungi Aimi sekarang untuk konsultansi percuma! :)
I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
♥ FB Aimi Ai
♥ ID No. 889289
♥ SMS/WhatsApp : 012-4033922
♥ Email : aimimemi@gmail.com
♥ Fanpage : Aimi Wellness